Dag 1: Eindhoven (NL) - Antwerpen (B) - Poitiers (F)

Dag 1: Auto's voor VertrekDag 1: Auto's voor Vertrek

 

Zaterdag ochtend 8 uur, eindelijk is het dan zo ver. Na een klein jaar voorbereiden vertrekken we met 5 Nissan Terrano's / Ford Mavericks naar Gambia. Gesterkt door een zeer luxe ontbijtbuffet dat ons werd aangeboden door Pullman Eindhoven en de van de voorzitster Inge Bakker ontvangen "Christoffels" worden we luidruchtig uitgezwaaid door een 60-tal gulle sponsors, familieleden en vrienden. We worden zelfs vereerd met een bezoek van de stadsjournalist van het Eindhovens Dagblad. Rotary Wheels Eindhoven vlaggen in top. Een fantastische happening!

 

 

Dag 1: Ontbijt Pullman EindhovenDag 1: Ontbijt Pullman Eindhoven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 1: AfscheidDag 1: AfscheidWe zijn onderweg. Zoals afgesproken sluiten de 5 teams zich in Antwerpen bij de overige deelnemers van de Antwerpen Banjul Challenge aan. Cafe 't Soet Brood heeft speciaal voor ons op zaterdag haar deuren geopend. Nog snel een koffietje, een haring met uitjes... gepaard met roadboek en een gerookte makreel gaan we in konvooi van 23 auto's en 11 motoren onder politie toezicht Antwerpen uit en aan het grote avontuur beginnen. De stemming zit er goed in. Bij de eerste afslag naar Gent zijn we Jan Pieter van het eerste team al verloren... Gelukkig vinden we hem weer redelijk snel terug om kort daarna ons tweede team, in de personen van Harry en Joep, kwijt te raken bij een tolpoortje. (Ja ja, het valt niet mee zo'n internationale reis.) Gelukkig vonden we hen terug bij de eerste tankstop waar we meteen maar aan de makreel begonnen zijn. Was eigenlijk best wel lekker.

 

Uren later komen we via de altijd overvolle Periferique op de nostalgishe Route Nationaal. Het is inmiddels 18.00 uur, we zijn er bijna...

 

Comments

peters blog

We wensen jullie een voorspoedige reis toe met weinig technische problemen. Prachtige onderneming zo,n reis.
We vinden wel dat Peter's blog wat meer te melden zou mogen hebben. Maar dat kan ie dan op de boot naar Marocco even bijwerken. Heel veel succes !!

Groeten Jean en Ineke van der Wijst