Dag 12: Nouadhibou (RIM) - Sahara (RIM)

Dag 12: Jan-Pieter's remmen worden gerepareerdDag 12: Jan-Pieter's remmen worden gerepareerd

 

 

Vandaag woensdag 19 oktober, de vuilnisbelt van Nouadhibou verlaten. De stank was onverdraaglijk. Gisterenavond zijn we gezamelijk naar de plaatselijke chinees geweest. De verwachting werd niet waargemaakt, maar we werden wel verrast met een stukje (taai) vlees en enkele frietjes.

De remproblemen van de auto van Jan-Pieter en Peer zijn inmiddels opgelost. Dit grapje kostte maar liefst 40.000 eenheden van de plaatselijke valuta (ruim 100 euro).

 

 

 

 

 

 

 Dag 12: Drukte in de SupermarktDag 12: Drukte in de Supermarkt

  

Ondanks de problemen om de openbare vuilnisbelt te filmen en te fotograferen is dat toch aardig gelukt.

De noodzakelijke inkopen bij de plaatselijke 'super' bracht bij de neringhouder een kleine jaaromzet binnen.

 

 

 

 

Dag 12: Harry deelt uitDag 12: Harry deelt uit

 

Onder begeleiding van de Gendarmerie, die een geit hebben meegenomen waarvan het perspectief niet erg vrolijk lijkt, zijn we in konvooi richting de woestijn gegaan.

De plaatselijke 'schooljeugd' wist op een volhardende wijze de challengers te bewegen om petjes, pennen en shirtjes ontfutselen. Een motorrijder wist te melden dat zijn tijdklokje dat hij op zijn vehinkel had gemonteerd, was ontvreemd. Ook de deelnemers die geen sleutelervaring hebben, weten geleidelijk ook hoe een moterblok er van binnen uitziet. Regelmatig moest het konvooi stoppen om noodreparaties te verrichten.

 

 

Dag 12: Pasgeboren kameelDag 12: Pasgeboren kameel

 

De meest bijzondere ervaring vandaag was de confrontatie van een moederkameel die enkele uren eerder een schattig veulentje had geworpen.

Toen we de zanderige piste ingingen werd van de banden de spanning gehaald.

De diverse noodzakelijke pauzes voor de sleutelaars deden de begeleidende gidsen besluiten om voor de snel invallende duistenis een beschutte plek te zoeken voor de bivak. Dit betekent dat we morgen erg vroeg moeten vertrekken.

 

 

Het telefonisch bereik in deze grote zandbak is volledig weggevallen. Dankzij de satellietcommunicatie, waar Joke en Boudewijn voor zorgen, is het toch mogelijk dat deze blog op onze veelbekeken website komt.

De woestijnnacht is donker en iedereen zit vol stof. Morgen richting zee, waardoor we de enorme hitte enigszins achter ons kunnen laten. Momenteel is iedereen met zijn kookpotje bezig.

Omdat Joep en Harry deze blog schrijven worden ze getracteerd op soep die ze uit het C-1000 pakket hebben gehaald. Alle gesponsorde spullen komen trouwens goed van pas. Vooral de duct-tape van Destil blijkt onmisbaar.

 

Comments

OFF ROAD

Volgens de 2CONNECTIT_DEMO rijden jullie dwars door het national park.
Er loopt ook gewoon een weg langs hoor ;)

Succes!

Dirk Veltman