Dag 15: Nouakchott (RIM) - St. Louis (SN)

Gestrand

In de blog van gisteren hebben we onterecht geen vermelding gemaakt van de verjaardag van Joep. Dat willen we nu goedmaken, mede omdat hij in alle vroegte met luid luidsprekergeschal van het bekende lied van Henny Huisman "met z'n allen.. en iets van limonade laten knallen" door het team "Twolate" werd gefeliciteerd. Gevolgd door overige teams.

Vandaag dus een ander verhaal; de grensoversteek van Mauretanië naar Senegal.

De rit naar de grens begon met een korte tocht over het industrieterrein van Nouakchott. Hierbij reden we ook nog een stukje door de stad. Maar echt de "place to be" is Nouakchott niet, hoor. Heel veel stof en wind. Daarbij staan er zeer veel "woningen" waarvan je niet kunt zien of ze nog in aanbouw zijn of dat ze al aan het vervallen zijn. En overal afval. Het enige "groen" waar ze hier mee bezig zijn, zijn de groene pastic zakken die in bomen en struiken hangen.

 

Dag 15: WoningenDag 15: Woningen

Dag 15: Stoffig GebiedDag 15: Stoffig Gebied

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 15: MoerasDag 15: Moeras

 

 

Wat verder op onze route, kort voor de grensoversteek van Diama, komen we bij een prachtig moeras.

Parc National de Diawling. Dit zeer uitgestrekte natuurgebied ligt op de grens tussen Mauretanië en Senegal. Vele vogels die vanuit Europa na hun tocht over de Sahara hier hun eerste mogelijkheid weer hebben om bij te komen. In dit park worden twee grote leguanen gespot.

 

 

Een korte rit over een bijzonder slechte weg brengt ons om kwart over drie bij de douane van Mauretanië. Hier worden we uitgestempeld. Deze klus duurde "slechts" 2,5 uur... Nu Senegal nog in...

Dat blijkt niet mee te vallen. Als ik deze blog schrijf is het inmiddels zeven uur en wordt het al aardig donker. Niemand weet waarom het allemaal zo lang moet duren, maar het heeft zeker met smeergelden te maken om het woord corruptie niet te gebruiken. Gevraagd wordt om per auto 165,000 CFA (Euro 266,-) te betalen. Volgens de regels zouden wij een carnet de passage moeten krijgen, kosten 5,000 CFA (Euro 8,-).

We worden omringd door bedelende kinderen, de deuren en ramen van de auto's blijven hermetisch dicht. Bizarre ervaring.

Inmiddels is het hier 9 uur, stikdonker en zijn de "onderhandelingen" met de douane vastgelopen. We zijn gestrand op grenspost Diama. Onze paspoorten zijn afgestempeld, onze auto's mogen niet verder ... Eugenie is soep voor alle challengers aan het koken. We houden er rekening mee dat we hier moeten overnachten. De stemming onder de deelnemers is goed, al is er geen uitzicht op een oplossing.

Morgenochtend gaan de besprekingen verder. We hebben vertrouwen in een acceptabele oplossing.

Comments

ik volg met veel plezier

ik volg met veel plezier jullie reisvorderingen, hoe t ook is, saai is t niet in elk geval.
wens jullie allemaal en speciaal Joep nog een mooie laatste week

groet,
Ine

Survival of the Fittest

Hallo allemaal!!

We genieten dagelijks van jullie fantastisch avontuur! Wel een beetje spannend dat jullie nu worden tegen gehouden bij de grens door corrupte douaniers. Het zal jullie eens mee zitten. Stel je voor dat je geen Christoffel bij je had gehad! ;) Alles sal reg kom.
We nemen aan dat jullie meer goede momenten hebben dan alleen het kwartiertje aan de playa, dus geniet van de reis.
Groetjes en in het bijzonder aan die man met de snor,

Marianne, Lodewijk(2de zoon van JP, en tevens favoriete) en Aniek (schoondochter).

wat een avontuur

Hallo allemaal,

wat een avontuur beleven jullie zo met elkaar. Het is hardstikke leuk van dag tot dag te kunnen volgen wat jullie meemaken op deze reis. Uit jullie blogs blijkt wel dat jullie goede voorbereiding nu zijn vruchten afwerpt! Met het oponthoud om allerlei redenen is er bijna elke dag ook een les in geduld te leren. Ik weeet niet of jullie dat ook hebben kunnen oefenen...

Groeten aan jullie allen, goede reis voor het vervolg en ik blijf jullie volgen.

Anita van de Goor