Dag 17: Dakar (SN)

Vandaag, maandag 24 oktober hebben we eindelijk een ontspannende rustdag gehad. Na een onvergetelijke nacht aan de grens met Senegal, waar het laatste woord nog niet over is gesproken, was de luxe accomodatie in Dakar voor iedereen een verademing.

Het leek er ook op dat velen er aan toe waren om afzondelijke activiteiten te ontplooien. Sommigen van onze groep kozen voor een trip naar Dakar (camping Lac de Rosa ligt namelijk een 20-km vanaf het centrum), anderen zochten de verkoeling in het zwembad of lummelden wat rond om de vele aanprijzende verkopers te testen.

Dag 17: Het zwembad was een favoriete plekDag 17: Het zwembad was een favoriete plekDag 17: Een sympathieke verkoopsterDag 17: Een sympathieke verkoopster

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 17: Joke tijdens haar jembé lesDag 17: Joke tijdens haar jembé les

 

 

 

 

 

Joke en Boudewijn hebben een jembé, zo'n Afrikaanse trommel, gekocht en in de onderhandelingen een privéles trommelen 'versierd'. We zullen achteraf wel beoordelen of ze muzikaal zijn aangelegd.

 

Harry kon niet langer wachten om contact op te nemen met het 'techniekHuys'. Door het tijdverschil (2 uur) had hij niet in de gaten dat de meesten van zijn collega's al naar huis waren. Naar het schijnt liep alles op rolletjes en hoefde hij zich geen zorgen te maken.

Eveneens heeft hij met de satelliettelefoon van 2connect-IT geprobeerd om contact te leggen met de Rotaryclub die op maandag bij elkaar komt. Helaas lukte dat niet.  

 

De meerwaarde van Paul en Eugenie neemt met de dag toe en is zichtbaar in de afname van hun medicijnkist. Mede challengers weten zijn 'spreekuur' te vinden.

Joep 'sudokueerde' in de schaduw, een bezigheid om zijn hersenkamer te onderhouden.

Paul, Peter en Peer hebben zich cultureel laten onderhouden en de plaatselijke kunstroute gedaan. Hun uitleg achteraf gaf wel de indruk dat het voor hun beter was geweest als Harry ook was meegegaan. Ook brachten ze een bezoek aan het 'slaveneiland' (Goree).

Peter en Line bezochten eveneens Dakar, 1,5 uur per taxi door de bush. Voor hun een verademing om het intensieve groepsgevoel af te lossen met een dagje samen. De koffie in de plaatselijke lunchroom deed oude tijden herleven. De uitleg achteraf deed hun denken aan de kwaliteit die hoort bij het begrip 'Kluytmans'.

Morgen vertrekken we al om 6 uur naar de grens van Gambia. Het einde is in zicht.