Dag 5: Fez (MA) - Merzouga (MA)

Aangekomen in Fez, waar we onze tenten op een gezellige camping hadden opgeslagen zijn we in alle vroegte met frisse moed getogen naar Erg Chebbi.

Een prachtige route waarbij iedere bocht een adembenemend uitzicht bood. Het doorkruisen van de kleine en de grote Atlas heeft prachtige herinneringen opgeleverd.

Dag 5: In de WoestijnDag 5: In de Woestijn

  

 

Dag 5: Erg ChebbiDag 5: Erg Chebbi

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Na vele uren op Marokko's secundaire wegen en het laatste uur op de beruchte "wasbordweg" zijn we aangekomen in een fantastisch Bedouine hotel, Auberge du Sud in Merzouga. Peter en Line hadden het geluk de laatste hotelkamer te kunnen huren. De andere teamleden waren toch wel heel erg blij met een orginele Bedouinetent "hotelkamer". Een stoffige tent met oude matrassen en kleedjes als deuren... We gaan vol vertrouwen de nacht in.

 

Dag 5: Bedouine tentDag 5: Bedouine tent

Inmiddels zijn er verfrissingen genomen in het zwembad en de douche. Maar een verfrissing voor de inwendige mens blijft bij een zoete thee of een alcoholvrije versnapering.

Harry heeft inmiddels een lokale Bedouin zo gek gekregen dat hij zijn voorraad fossielen uit de kast haalt. Maar helaas heeft deze jongen alleen maar glimmende fossielen en daar is geen belangstelling voor.

Er wordt een gezellig houtvuur gemaakt en over een kwartiertje wordt er door de hotelkeuken voor ons gekookt.